Sekapur Sirih

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, Salam Sejahtera dan Salam Perpaduan.

Segala puji dirafakkan kepada Allah, kerana dengan limpah karunianya dapatlah Kelab UMNO Yogyakarta melancarkan semula laman blog kami. Diharapkan dengan wujudnya laman ini, pengunjung dapat menyeluruhi perjalanan Kelab kami untuk masa-masa yang mendatang. Semoga usaha ini membuahkan kebaikan kepada semua.

Kepada ahli-ahli Kelab UMNO Luar Negara Cawangan Yogyakarta, khususnya, dan semua pengunjung yang bertandang ke laman kami, amnya, gunakanlah laman ini semaksimal dan sebaik mungkin. Sekiranya anda mempunyai sebarang kritik dan saran, bolehlah diajukan terus kepada pentadbir laman ini.

Majlis Suai Kenal Junior 2009

Selasa, 15 September 2009

Pada 30 dan 31 ogos yang lalu, Persatuan Kebangsaan Pelajar Malaysia di Indonesia (PKMPI) telah mengadakan Masjil Suai Kenal (MSK) bagi pelajar-pelajar baru yang mendaftarkan diri pada tahun 2009.

Disamping mempunyai misi dan visinya tersendiri, MSK ini juga dilihat dapat memberikan output yang positif dikalangan pelajar Malaysia di sini. Selain merapatkan silaturahim dan menjalinkan persahabatan di kalangan pelajar, MSK juga dapat memupuk semangat kerjasama dan berpasukan di mana, segala aktiviti yang dijalankan secara berkumpulan turut membuktikan bahawa fikiran kolot mengatakan bahawa MSK adalah satu program untuk membuli pelajar baru adalah salah.
Dengan adanya MSK juga, pelajar semasa Malaysia dapat mengenali dengan lebih rapat antara satu sama lain. Almaklumlah, berada di tempat orang sangat memerlukan kebergantungan sesama sendiri bagi mengelakkan timbul rasa terpencil dan kesunyian (homesick) serta perkara-perkara yang tidak sepatutnya berlaku.

Dikesempatan ini juga, Kelab UMNO Jogja mengambil kesempatan untuk mengadakan perjumpaan dengan pelajar-pelajar baru. Walaupun hanya 1 jam diperuntukan kepada kami, tetapi kami berusaha sebaiknya untuk membuktikan bahawa menceburi dalam kelab ini bukanlah hanya politik semata-mata, tetapi juga mencungkil bakat ahli dalam berpersatuan.

Syukur Alhamdulillah, kami berjaya meyakinkan pelajar-pelajar 2009 untuk turut sama menyertai Kelab UMNO ini dan seramai lebih kuran
g 25 pelajar baru telahpun mendaftarkan diri sebagai ahli.

Berikut ini disertakan sekali gambar-gambar sepanjang majlis itu berlangsung.Saudara Imran Azwan, Setiausaha kelab membentangkan butir-butir kelab umno secara terperinci.


Junior Batch 2009


Ucapan kata-kata aluan daripada Presiden Kelab UMNO sessi 09/10


Adik-adik 2009 kyusuk mendengar taklimat.

Gaya seorang pemimpin. :)

Memperkenalkan barisan AJK sessi 09/10

Dengan ini, kami mengharapkan bahawa ahli-ahli baru ini dapat memberikan kerjasama dan komitmen sepanjang berlangsungnya acara dan aktiviti kelab. Semoga mereka bakal menjadi pemimpin di masa akan datang.


0 comments:

About This Blog

Aktiviti Yang Akan Datang

-

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP