Sekapur Sirih

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, Salam Sejahtera dan Salam Perpaduan.

Segala puji dirafakkan kepada Allah, kerana dengan limpah karunianya dapatlah Kelab UMNO Yogyakarta melancarkan semula laman blog kami. Diharapkan dengan wujudnya laman ini, pengunjung dapat menyeluruhi perjalanan Kelab kami untuk masa-masa yang mendatang. Semoga usaha ini membuahkan kebaikan kepada semua.

Kepada ahli-ahli Kelab UMNO Luar Negara Cawangan Yogyakarta, khususnya, dan semua pengunjung yang bertandang ke laman kami, amnya, gunakanlah laman ini semaksimal dan sebaik mungkin. Sekiranya anda mempunyai sebarang kritik dan saran, bolehlah diajukan terus kepada pentadbir laman ini.

Laporan Majlis Sambutan Hari Ulang Tahun Kemerdekaan Malaysia ke-52

Rabu, 16 September 2009

Pada 31 Ogos 2009, Kelab UMNO Yogyakarta dengan kerjasama PKPMI-CY telah menganjurkan sambutan Hari Ulang Tahun Kemerdekaan Malaysia ke-52 bertempat di Auditorium Fakulti Kedoketeran UGM. Majlis bermula sekitar jam 6 malam dan berakhir pada jam 10 malam. Lebih kurang 270 mahasiswa Malaysia menghadiri majlis tersebut.


Objektif majlis ini adalah untuk menyuburkan lagi semangat patriotisme di kalangan para pelajar di samping mengakrabkan hubungan para pelajar dengan prinsip “Satu Malaysia” yang menjadi tema sambutan pada tahun ini.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan nyanyian lagu negaraku. Kemudian, para hadirin dijemput untuk menjamah juadah makan malam yang tersedia. Selepas makan malam, acara dilanjutkan dengan ucapan oleh Ketua Pelaksana, Saudara Syazwan. Acara dirasmikan secara bersama oleh Saudara Hafiezulniezam dan Saudara Syazwan. Saudara Hafiezulniezam diminta menetap di atas pentas seketika untuk melaungkan “Merdeka” sebanyak 3 kali.

Acara dilanjutkan dengan persembahan-persembahan kesenian daripada pelajar-pelajar junior 2009 dan diselikan dengan tayangan video. Majlis kemudiannya diserahkan kepada Saudara Imran untuk sessi penyampaian hadiah bagi aktiviti Majlis Suai Kenal yang diadakan pada 29 dan 30 Ogos. Diselitkan sekali nyanyian lagu “Happy Birthday to You” untuk Saudari Rafah yang lahir pada 31 Ogos.

Majlis ditutup dengan nyanyian lagu Jalur Gemilang dan Keranamu Malaysia. Majlis diakhiri dengan bacaan doa dan sessi bergambar bersama.

0 comments:

About This Blog

Aktiviti Yang Akan Datang

-

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP